Guldabborren 2010

Guldabborren 2010

En av våra fina traditioner inom NCS är att årligen dela ut en utmärkelse till en person som har gjort en betydande insats för föreningen och/eller ciklidhobbyn.

Årets vinnare är en person som redan i decennier visat en brinnande entusiasm för cikliderna, ciklidhobbyn och inte minst ciklidisterna. Eldsjälar av denna kaliber är verkligen guld värda för oss ciklidister.

Själv lär han gilla guld-, nä, koifiskar, ni vet sådana där som man ska ha ute. Inte för att de är större än stora ciklider, men det lär nu bara vara så. Och man kan ju se på dem när årets Guldabborre grillar.

Arbetsmotivationen går inte att ta fel på. En ledig dag, tja, det är en dag då han är bara en kort stund på jobbet, dvs. mindre än 12 timmar. Han står alltid för vad han har lovat, och han kan konsten att fixa fram det mesta, även om det är så udda att det kanske bara är någon enstaka som vill ha dem.

På sina fiskar har han totalkoll, vet exakt var vilken ciklid finns. Kommer det riktigt mycket kunder på en gång (vilket det ju lätt gör när det gäller årets Guldabborre) kan det gå så, att kunderna utrustas med håvar och får vara sina egna butiksbiträden. Och gör man tiotals kilogram räkmix varje måndag, har det hänt att man fått be mamma byta vatten.

Årets välförtjänta mottagare av Guldabborren är således Kent Gemanius, stolt innehavare av ciklidisternas gärna besökta oas i Nol.